Ga naar content

Duurzaamheid en kwaliteit

Zand is een natuurproduct. Het is niet oneindig verkrijgbaar en we moeten er verantwoordelijk mee omgaan. Dat realiseren we ons. Daarnaast is kwaliteit belangrijk. Kwaliteit op het gebied van materiaal én kwaliteit van ons vakmanschap. Lees meer over hoe wij duurzaamheid en kwaliteit waarborgen.

Duurzaamheid

Bij de zandwinning wordt met veel zaken rekening gehouden, waarbij natuurbehoud een belangrijke pijler is. Zeker Zand investeert in duurzaamheid en heeft de volgende doelstelling: 

  • Reductie van de CO2-uitstoot van onze binnenvaartvloot met 40%-50% ten opzichte van 2015 in 2030

Voor inzicht in de CO2 documentatie QSHE bij Baggerbedrijf de Boer • Dutch Dredging

Met elkaar dragen we zo bij aan het behoud van onze wereld mét het mooie natuurproduct zand.

Kwaliteit

Om een werk goed uit te voeren is zand met de juiste samenstelling nodig. De samenstelling moet kloppen bij de toepassing. Wij bemonsteren onze schepen daarom elke 5 reizen en hebben een eigen zeefanalist in huis. De analyses zijn op aanvraag beschikbaar voor de klant. Zo kan een werk efficiënt verlopen en zijn er op dit gebied geen verrassingen. Wij garanderen kwaliteit. 

Deze kwaliteit borgen wij met ons gecertificeerde zand. Zo voldoen wij onder andere aan de Nationale Beoordelingsrichtlijn voor het NL BSB® productcertificaat voor Zand uit dynamische wingebieden (BRL9313). Met regelmaat schaven wij onze kennis op dit gebied bij. Vraag gerust bij ons de eigenschappen van ons zand na, zodat ons aanbod overeenkomt met uw verwachting. 

                                                                                                                                                                                                                                             

 

 

 

 

Ook bij onze werkwijze is kwaliteit belangrijk. U kunt bij ons rekenen op vakmanschap en kennis van zaken. We zoeken met u naar de juiste oplossing voor uw vragen. We zijn ook uw betrouwbare partner bij de aanvoer van uw bouwgrondstoffen. Wij leveren wat we beloven. Hoe borgen we de beschikbaarheid van onze materialen? Door te investeren in de aanvoer van ons zand.